Припинення повноважень органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану

Наші експерти підготували рекомендації щодо припинення повноважень органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану.

Військовому командуванню України слід розглянути можливість оперативного та доволі масштабного утворення військових адміністрацій на рівні громад та населених пунктів, особливо в громадах, які живуть в умовах бойових дій, окупації, блокади чи оточення території громади чи загрози таких дій. В цих громадах слід утворювати військову адміністрації невідкладно, а також приймати такі ж рішення щодо усіх громад в межах відповідного району чи навіть області.

В умовах воєнного стану діяльність місцевого самоврядування обмежується.

У місцевостях, де ведуться бойові дії, запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану покладається безпосередньо на військове командування та військові адміністрації (частина друга статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»).

Військові адміністрації на рівні областей та районів почали діяти на всій території України з дня введення в Україні воєнного стану, тобто з 24 лютого 2022 року.

Голови обласних та районних державних адміністрацій набули статусу начальників військових адміністрацій (Указ Президента України № 68/2022 від 24 лютого 2022 року).

Від 24 лютого 2022 року повноваження всіх районних та обласних рад припинено, що випливає із приписів Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (частини друга, четверта, восьма статті 4, стаття 15, частина друга-прим статті 28).

Це повинні знати всі органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, військове командування, а також населення України, а особливо депутати відповідних районних та обласних рад, їх виконавчі апарати, посадові та службові особи.

Інформація про припинення повноважень всіх районних та обласних рад унеможливить використання ворогом цих рад чи їх окремих депутатів, проведення їх псевдозасідань чи в інший спосіб здійснення підривної діяльності.

На рівні громад (села, селища та міста) військові адміністрації не повинні, а можуть утворюватися (частина третя статті 4 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»).

Рішення про утворення військових адміністрацій ухвалює Президент України за поданням обласних державних адміністрацій або військового командування (частина друга статті 4 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»). У разі утворення військової адміністрації в громаді (чи населеному пункті) повноваження відповідних органів місцевого самоврядування теж припиняються.

Вся влада в громаді переходить до військової адміністрації з дня її утворення. Місцеве самоврядування відновить роботу тільки після проведення нових виборів по завершенні воєнного стану.

17.03.2022