Україна стала членом Європейської організації публічного права

Сьогодні, 4 листопада, набрав чинності Закон України «Про приєднання України до Угоди про заснування та Статут Європейської організації публічного права» від 6 жовтня 2022 року № 2634–IX.

Україна приєдналася до Угоди про заснування та Статут Європейської організації публічного права, тобто Україна стала членом цієї організації.

Відповідно до цієї Угоди у 2004 році в Афінах (Греція) засновано міжнародну організацію Європейська організація публічного права (далі – ЄОПП).

Метою ЄОПП є створення та поширення знань у сфері публічного права lato sensu, включаючи, зокрема, національне, порівняльне та європейське публічне право, право прав людини, екологічне право тощо, а також пропагування європейських цінностей через публічне право в усьому світі.

ЄОПП організовує та підтримує наукові, дослідницькі, освітні, навчальні заходи, заходи щодо створення організаційної структури й інші заходи та надає допомогу демократичним установам у Європі та в усьому світі.

Також ЄОПП співпрацює з іншими установами й програмами, включаючи університети, дослідницькі центри, міністерства, місцеві органи влади, парламенти, суди тощо, та сприяє інституційному співробітництву.

З текстом Закону можна ознайомитися за посиланням.

4.11.2022