Як обміняти та відновити посвідчення водія під час дії воєнного стану?

Для отримання послуги з обміну чи відновлення посвідчення водія, реєстрації чи перереєстрації транспортних засобів потрібно відвідати сервісний центр МВС.

Запланувати свій візит можна заздалегідь: для цього необхідно взяти талон е-запису на сайті Головного сервісного центру МВС або в приміщенні закладу.

На початку жовтня було поновлено обмін та відновлення посвідчення водія онлайн. Кожен охочий може подати заявку через Електронний кабінет водія та отримати готовий документ у сервісному центрі МВС або у відділенні Укрпошти.

Забрати документ можна лише особисто, при цьому вартість обміну посвідчення водія складає близько 260 грн. Або можна замовити доставку через національного оператора поштового зв’язку – Укрпошта. У такому випадку, вартість складатиме близько 600 грн (з урахуванням логістичних послуг).

Цю послугу можна замовити в разі закінчення терміну дії посвідчення водія, зміни анкетних даних, втрати чи викрадення, або у випадку пошкодження документу.

Онлайн-послуга є доступною на території України, її неможливо замовити в роумінгу або при використанні VPN-сервісів.

Оформлення такої заявки займає від 5 до 15 хвилин і для її створення необхідно мати телефон або інший пристрій, а також авторизуватися через електронний підпис, банк-ID або Дія.Підпис.

Як скористатися послугою в кілька кліків – можна дізнатися з відеоінструкції.

Джерело: Головний сервісний центр МВС

4.11.2022