Як швидко отримати паспорт у найближчому підрозділі ДМС?

Врегульовано механізм видачі паспортних документів, які були виготовлені, але не одержані громадянами України через припинення роботи відповідних підрозділів ДМС у зв’язку з окупацією чи бойовими діями.

Відповідна Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України» від 28 жовтня № 1220 набирає чинності з 17 листопада.

Українці зможуть отримувати свої паспорти в інших регіональних підрозділах Державної міграційної служби. Готові документи надсилатимуться для видачі від одного територіального підрозділу ДМС до іншого в межах України, а також за кордон.

Відтепер, щоб отримати паспорт громадянина України або закордонний паспорт в іншому підрозділі ДМС чи за кордоном – у закладах дипломатичних установ або відокремленому підрозділі ДП «Документ», – необхідно:

  • обрати зручний для вас територіальний підрозділ ДМС, а якщо ви за кордоном – дипломатичну установу чи відокремлений підрозділ ДП «Документ»;
  • особисто подати звернення в довільній формі на отримання паспортних документів;
  • очікувати повідомлення від обраного вами територіального підрозділу ДМС, закордонної дипустанови або ДП «Документ» про прибуття туди вашого документа.

Пам’ятайте! Для оформлення та видачі першого паспорта громадянина України дитині від 14 до 18 років зараз можна звернутися до будь-якого підрозділу ДМС, ЦНАПу або ДП «Документ», куди зручно та безпечно дістатись.

Якщо особа оформлює перший паспорт у віці 18+, це можна зробити лише в органах ДМС.

Для отримання додаткової інформації можна скористатися телефонами гарячих ліній апарату Державної міграційної служби України:

  • (095) 496-28-30,
  • (050) 138-29-11,
  • (096) 033-24-42,

або зателефонувати до потрібного регіонального відділення ДМС, обравши його за посиланням.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

12.11.2022