Як тимчасово переміщеним в ЄС українцям шукати роботу? Можливості онлайн-інструмента

Випробувальний Фонд талантів ЄС є онлайн-інструментом пошуку роботи для людей, які рятуються від війни в Україні й шукають роботу в ЄС.

Особи, які перебувають під тимчасовим захистом або мають право працювати відповідно до іншого належного захисту, передбаченого національним законодавством у державі-члені ЄС, можуть зареєструватися на сайті та завантажити свої резюме. Такий профіль стане доступним для понад 4 тис. роботодавців, національних державних служб зайнятості та приватних агентств із працевлаштування.

Участь країн-членів ЄС у проєкті випробувального Фонду талантів ЄС є добровільною.

Випробувальний Фонд талантів ЄС реалізований за допомогою порталу пошуку роботи EURES, що об’єднує національні бюро зайнятості, приватні агентства працевлаштування й роботодавців повсюди у Євросоюзі. EURES містить понад 3 мільйони вакансій з різних сфер.

Кандидати також можуть порадитися з консультантами EURES з країн-учасниць проєкту щодо будь-якої допомоги, якої потребують. Близько 1 тис. консультантів, які працюють в організаціях-членах і партнерських організаціях EURES, надають підтримку до, під час та після процесу добору персоналу.

Хто може скористатися порталом для пошуку роботи?

Це особи, які під тимчасовим захистом або мають право працювати відповідно до іншого належного захисту, передбаченого національним законодавством у державі-члені ЄС.

Як працює онлайн-сервіс?

  • зареєструйтеся на обліковому записі шукача роботи EURES;
  • створіть онлайн-резюме на порталі випробувального Фонду талантів ЄС;
  • опублікуйте резюме за посиланням, щоб роботодавці й консультанти могли вас знайти.

Докладно про Випробувальний Фонд талантів ЄС – за посиланням. 

Джерело: Портал МВС

8.12.2022