Як обміняти старі лампочки розжарювання на енергоощадні LED-лампи?

Українці можуть безкоштовно обміняти 5 своїх старих лампочок розжарювання на стільки ж сучасних енергозберігаючих LED-елементів.

Зробити це можна у відділеннях Укрпошти. Обмін проходить поетапно в усіх регіонах. На першому етапі через найбільший ефект економії забезпечуються обласні центри, а також Краматорськ, Покровськ та Кривий Ріг. Далі лампи з’являться в поштових відділеннях райцентрів. До кінця лютого лампи мають надійти й до найменших сіл.

До обміну приймаються справні лампи розжарювання.

Обмін відбувається у два способи — з попереднім замовленням і без нього. Інструкція, як це зробити — за посиланням.

Якщо попередньо зробити замовлення ламп через застосунок Дія, то вони гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях Укрпошти протягом п’яти робочих днів після отримання підтвердження з мобільного застосунку Дія. Якщо за цей час замовник не обміняє лампи, заява анулюється.

Щоб подати заяву на обмін лампочок в Дії, виконайте такі кроки:

1) авторизуйтеся в «Дії» або оновіть застосунок, якщо він вже встановлений на вашому гаджеті;

2) відкрийте меню «Послуги» й оберіть «Обмін лампочок»;

3) заповніть поля, вказавши таку інформацію:

  • контактний номер телефону,
  • зручне для вас відділення Укрпошти, у якому плануєте забирати лампочки,
  • тип LED-ламп і їхню кількість, яку бажаєте отримати;

4) натисніть «Замовити» й очікуйте підтвердження від «Дії». Після сповіщення можете прийти до зазначеного відділення пошти з цифровим або фізичним паспортом і 5 старими лампочками.

Якщо не маєте можливості замовити через Дію, просто завітайте на Укрпошту, щоб обміняти лампочки. Для цього треба з собою взяти паспорт, податковий номер та лампи. Якщо лампи будуть в наявності — їх одразу ж замінять.

Джерело: Урядовий портал

10.02.2023