Одночасне оформлення ID-карти та закордонного паспорта: можливості буде розширено

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Державна міграційна служба розширює цей експериментальний проєкт: окрім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта особам від 14 років, в Україні будуть одночасно оформлювати закордонні паспорти також дітям до 14 років.

7 березня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови «Про реалізацію експериментального проєкту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон».

Відтепер, зокрема, за одне відвідування один із батьків зможе:

  • одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років;
  • одночасно оформити собі ID-карту, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років.

Щоб отримати таку послугу, необхідно одному з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників особи, яка не досягла 14-річного віку, або особи, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП.

Звертаємо увагу! Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова!

З текстом Постанови можна ознайомитися за посиланням. Набрання чинності відбудеться 18 квітня 2023 року.

Джерело: Державна міграційна служба України

18.03.2023