Як згенерувати COVID-сертифікат у Дії, якщо ви вакцинувалися за кордоном?

Пацієнти, які отримали щеплення проти COVID-19 за кордоном, можуть сформувати COVID-сертифікат у Дії. Усі дози вакцини, отримані і в Україні, і за межами країни, будуть враховані в документі в застосунку.

Багато українців чекали на таку можливість — і нарешті вона доступна завдяки новому технологічному рішенню МОЗ — зчитувачу, що перевіряє справжність цифрових документів про вакцинацію. Під час прийому лікар має відсканувати QR-код іноземного COVID-сертифіката й переконатися в його достовірності.

Якщо ви вакцинувалися проти COVID-19 за кордоном та отримали відповідний іноземний COVID-сертифікат, зверніться до сімейного лікаря. Із собою необхідно мати документ, що посвідчує особу, та роздрукований іноземний COVID-сертифікат. Лікар внесе відповідну інформацію до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Після цього ви зможете сформувати COVID-сертифікат у Дії.

Для отримання COVID-сертифіката:

  • авторизуйтесь у застосунку Дія;
  • натисніть Послуги та виберіть пункт COVID-сертифікати — Отримати сертифікат;
  • поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію.

Зверніть увагу, що згенерувати сертифікат можна в тому разі, якщо ви отримали щеплення вакциною, яка визнається ВООЗ, і надали документ-підтвердження у форматі EU DCC. Для решти вакцин та інших документів про вакцинацію, як і раніше, буде доступне Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і профілактику, яке роздруковує лікар і затверджує заклад охорони здоров’я.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

20.03.2023