Відповідальність за порушення комендантської години

Відповідальність за порушення комендантської години

У цьому документі експерти розкривають такі питання:

  • У чому полягає комендантська година?
  • Що НЕ можна робити?
  • Яка відповідальність за порушення?
  • Хто і на яких підставах притягує до відповідальності?

Комендантська година – необхідний захід безпеки в умовах воєнного стану, який полягає в обмеженні пересування для всіх громадян, за винятком тих, хто задіяний в конкретних завданнях на місцевості.

Забороняється перебувати на вулиці та в громадських місцях під час комендантської години. Виключення – особи, яким надано таке право, що засвідчується перепусткою, або особи, які мають відповідне посвідчення.

Відповідальність за порушення комендантської години наразі не передбачена, адже метою комендантської години є мінімізація цивільних осіб в публічних місцях для підвищення рівня безпеки. Комендантська година є юридичною підставою для перевірки документів, зупинки автомобіля, затримання тощо.

Водночас особа несе відповідальність на загальних підставах за невиконання законних вимог патрулів, склад яких визначає місцева влада.

До відповідальності за ст. 185 КУпАП притягує суд за матеріалами, які складають поліцейські. Покарання – штраф, громадські або виправні роботи або адміністративний арешт строком до 15 діб.

Правове обґрунтування

Комендантська година (заборонений час) – заборона військовим комендантом в певний час доби й на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям певного населеного пункту, де встановлено Президентом України воєнний/надзвичайний стан.

Порядок запровадження комендантської години передбачено Порядком здійснення заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму світломаскування в окремих місцевостях, де введено воєнний стан, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2020 р. № 573.

Час та тривалість комендантської години визначається комендантом, наприклад – нічний час з 22:00 до 06:00. У разі загострення безпекової ситуації комендантська година може охоплювати декілька діб.

2. Забороняється перебувати на вулиці та громадських місцях під час комендантської години (крім осіб, яким надано таке право, що засвідчується перепусткою або осіб, які мають відповідне посвідчення).

Під час комендантської години в’їзд/виїзд (вхід/вихід) на територію/з території, де запроваджено комендантську годину, здійснюється лише через визначені комендатурою блокпости.

Підставою для в’їзду (входу) на територію, де запроваджено комендантську годину, є необхідність:

  • участі в забезпеченні національних інтересів з метою мирного врегулювання конфлікту чи з питань гуманітарної допомоги;
  • виконання дипломатичних та консульських функцій, зокрема в рамках діяльності міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна (за клопотанням або погодженням з органами влади).

Патрулі мають право, зокрема:

  • затримувати та доставляти в органи або підрозділи Національної поліції осіб, які вчинили або вчиняють правопорушення;
  • застосовувати заходи фізичного впливу, зброю і спеціальні засоби;
  • перевіряти в осіб посвідчення, документи, що посвідчують особу, документи, що підтверджують законність перебування на території України, та перепустки, а в разі їх відсутності – затримувати відповідних осіб та доставляти в органи або підрозділи Національної поліції для встановлення особи; за потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, які ними перевозяться;
  • вилучати в осіб предмети, які є знаряддям, засобом або предметом правопорушення, і передавати їх органам або підрозділам Національної поліції.

3. Відповідальності за порушення комендантської години наразі немає, адже метою комендантської години є мінімізація цивільних осіб в публічних місцях для підвищення рівня безпеки, тож є юридичною підставою для реалізації заходів, перерахованих вище.

Водночас цей недолік пропонується виправити проєктом Закону №7356 від 09.05.2022 р., яким встановлюється відповідальність за порушення комендантської години шляхом доповнення КУпАП ст. 210-2 «Порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану». Санкція за таке правопорушення – штраф від 170 до 510 грн, а у разі повторності протягом року – від 850 до 1700 грн (для посадових осіб – від 1700 до 3400 грн).

4. Разом з тим особа несе відповідальність на загальних підставах за невиконання законних вимог патрулів, склад яких визначає місцева влада (зазвичай до них входять працівники Національної поліції, Національної гвардії, члени ТрО та інші) – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі таких осіб утворює склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185 КУпАП.

До відповідальності за ст. 185 КУпАП притягує суд за матеріалами, які складають поліцейські (протокол, відео з нагрудних відеореєстраторів, показання осіб тощо). Санкція статті передбачає штраф від 136 до 255 грн, або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи від 1 до 2 місяців, або адміністративний арешт до 15 діб.

Спеціально для Ініціативи «Право в умовах війни»
підготував Євген Крапивін,
експерт Центру політико-правових реформ

19.05.2022