Як змінюється робота державної служби та місцевого самоврядування

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» від 12 травня 2022 року № 2259–IX набрав чинності 20 травня.

Що передбачає Закон?

У період дії воєнного стану:

  • Президент України може відсторонити від займаної посади посадову особу, призначення та звільнення якої віднесено до його повноважень, та покласти виконання обов’язків на іншу особу на відповідний період.
  • Верховна Рада України може звільнити посадову особу з посади, призначення на яку та звільнення з якої віднесено до її повноважень, також у разі висловлення їй недовіри, тобто з інших підстав, ніж ті, що передбачені спеціальними законами. 
  • Питання про висловлення недовіри може бути ініційовано Головою Верховної Ради України або не менш як 1/4 народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України.

Призначення на посади в умовах війни – без конкурсу

У період дії воєнного стану на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій особи призначаються без конкурсного відбору на підставі поданої заяви, особової картки та документів, що підтверджують громадянство України, освіту та досвід роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Декларація та документ про підтвердження рівня володіння державною мовою на період воєнного стану не подаються. Проте ці документи необхідно подати протягом 3 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Упродовж 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану на ці посади оголошується конкурс.

Граничний строк перебування особи, призначеної без конкурсу, на посаді становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, призначені без конкурсу, не можуть бути переведені на інші посади державної служби або посади в органах місцевого самоврядування.

Спеціальні перевірки, передбачені законами України «Про запобігання корупції», «Про очищення влади», під час воєнного стану не проводяться. Їх необхідно провести протягом 3 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Особи, звільнені з посад державної служби та служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, протягом одного року після припинення чи скасування воєнного стану можуть бути прийняті на рівнозначні або нижчі без проведення конкурсу. Це правило не стосується тих, хто був призначений під час воєнного стану без конкурсу.

Особливості утворення військових адміністрацій

Військові адміністрації населених пунктів утворюються в межах територій територіальних громад, у яких сільські, селищні, міські ради, їхні виконавчі органи, сільські, селищні, міські голови не здійснюють покладені на них повноваження, а також в інших випадках, передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану».

Військові адміністрації населених пунктів, районні, обласні військові адміністрації здійснюють свої повноваження протягом дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування.

Начальником військової адміністрації населеного пункту (населених пунктів) може бути призначений відповідний сільський, селищний, міський голова.

Припинення діяльності органів місцевого самоврядування

Обласна та районні військові адміністрації у період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування здійснюють повноваження відповідної обласної та/або районної ради у разі тимчасової окупації або оточення адміністративного центру, або прийняття відповідного рішення Верховною Радою України за поданням Президента України.

У такому разі відповідні районні та обласні ради не здійснюють свої повноваження.

Начальник військової адміністрації населеного пункту у період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування може здійснювати також повноваження сільської, селищної, міської ради, її виконавчого комітету, сільського, селищного, міського голови. Таке рішення має приймати Верховна Рада України за поданням Президента України.

Розширено повноваження голів територіальних громад на період воєнного стану

На період дії воєнного стану розширено повноваження сільського, селищного, міського голови територіальної громади, де не ведуться бойові дії та не прийнято рішення про утворення військової адміністрації.

Голова має право приймати рішення щодо:

  • звільнення земельних ділянок комунальної власності від незаконно розміщених тимчасових споруд, у тому числі тих, що були встановлені, але не введені в експлуатацію у встановленому законодавством порядку;
  • обстеження будівель і споруд, пошкоджених внаслідок бойових дій, та демонтажу тих, які за результатами обстеження визнані аварійно небезпечними та такими, що становлять загрозу життю фізичних осіб.

Про такі рішення голова зобов’язаний повідомити начальника відповідної обласної військової адміністрації протягом 24 годин.

Крім того, виключно для здійснення заходів правового режиму воєнного стану такий голова може прийняти рішення щодо:

  • передачі коштів з відповідного місцевого бюджету на потреби Збройних Сил України, для забезпечення заходів правового режиму воєнного стану;
  • створення установ з надання безоплатної первинної правової допомоги, призначення на посади та звільнення з посад керівників таких установ, залучення фізичних чи юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги;
  • боротьби зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, а також поводження з небезпечними відходами.

Відповідні зміни внесено до законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про регулювання містобудівної діяльності».

20.05.2022