Правові питання тижня: 24 – 30 липня

Правові питання тижня: 24 – 30 липня

Допомога на проживання ВПО: що змінилося й кого позбавлять виплат?

Уряд змінив порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Роз’яснюємо суть нововведень. Детальніше.

«Пакунок малюка» для дітей, які народилися зокрема на ТОТ: як отримати? 

У разі народження дитини на тимчасово окупованих територіях «пакунок малюка» видається за умови реєстрації місця проживання отримувача на території України або за умови наявності довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Детальніше.

Документи для призначення житлової субсидії: що необхідно знати та як подати онлайн?

Для призначення житлової субсидії надаються заява та декларація (за встановленими формами). Залежно від обставин можуть надаватись інші документи (за наявності): договір наймання (оренди) житла; копія договору про реструктуризацію заборгованості; інші документи, які мають значення для розгляду питання по суті. Детальніше.

Шеринг авто в Дії: відповіді на поширені запитання

За допомогою застосунку Дія можна поділитися техпаспортом свого автомобіля з іншою людиною, яка є формальним користувачем. Пропонуємо ознайомитися з відповідями на популярні запитання щодо цієї послуги. Детальніше.

Як оформити опіку над майном особи, яка зникла безвісти за особливих обставин?

Набуття правового статусу особи, зниклої безвісти за особливих обставин, не зменшує обсяг цивільної правоздатності такої особи. У такому випадку для управління майном особи, зниклої безвісти за особливих обставин, а також забезпечення виконання зобов’язань такої особи за рахунок цього майна, встановлюється відповідна опіка. Детальніше.

Заявку на компенсацію за прихисток переселенців можна подати дистанційно

Власники нерухомості можуть надати тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам у межах програми «Прихисток», навіть перебуваючи за кордоном. А також отримати компенсацію за безоплатне розміщення таких осіб у своїх житлових приміщеннях. Детальніше.

Читайте також матеріали Ініціативи «Право в умовах війни» в Телеграм-каналі.

31.07.2023