Хто та як може подати заявку на отримання міжнародної допомоги через платформу «єДопомога»?

Громадяни можуть отримати підтримку у вигляді грошової допомоги від міжнародних організацій.

Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 16 квітня 2022 р. №457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України».

Заявку на отримання допомоги від міжнародних організацій можуть подати через платформу «єДопомога» такі категорії громадян:

  • особа з інвалідністю;
  • пенсіонер;
  • одинока мати або батько;
  • багатодітна сім’я;
  • отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

Зверніть увагу: заявку на платформі може залишити будь-яка особа, але рішення щодо виплат та категорій населення, яким буде надана допомога, приймають міжнародні організації.

Платформа «єДопомога» збирає заявки на допомогу та за запитом міжнародних організацій передає переліки заявників на допомогу за запитуваною категорією.

Після прийняття міжнародною організацією рішення про фінансування визначеної категорії заявників на допомогу, відповідальні особи передають переліки таких заявників, а потім міжнародна організація обробляє заявки згідно власних внутрішніх положень.

Дізнатися про статус поданої заявки можна на сайті «єДопомога».

Більше актуальної інформації про отримання громадянами допомоги від міжнародних організацій – на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України за посиланням.

2.08.2022