Правові питання тижня: 10 – 16 жовтня

Правові питання тижня: 10 – 16 жовтня

Яку фінансову допомогу можуть отримати мешканці територій, звільнених від окупантів?

Розповіли, хто має право претендувати на виплати та як їх отримати. Детальніше.

Окремі питання вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти учасників бойових дій та дітей учасників бойових дій

Для отримання права на таку пільгу необхідно подати посвідчення, які засвідчують належність осіб до пільгової категорії громадян. Але не завжди такі громадяни можуть вчасно оформити такі посвідчення. МОН опублікувало додаткові роз’яснення з цього приводу. Детальніше.

Як діяти, якщо ви постраждали або стали свідком воєнного злочину?

МВС поширило буклет, у якому детально описано, що саме є сексуальним насильством в умовах війни, куди має звернутися постраждала особа для отримання правової та психологічної допомоги, яку інформацію необхідно надати, як вести розмову з постраждалою особою. Детальніше.

Як зареєструвати ФОП? (Інфографіка)

Гарантування речових прав на об’єкти незавершеного будівництва: правові механізми

Законом визначено правові механізми гарантування державою речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості. Детальніше.

Псевдореферендум як технологія російської агресії проти територіальної цілісності України

Будь-які територіальні надбання, які є результатом застосування сили чи її погрози, не можуть визнаватися легітимними. Детальніше.

Як повернутися до навчання в українські школи із-за кордону?

У будь-який момент українські діти можуть повернутися до навчання у своїй школі в Україні та перевестися з однієї форми навчання на іншу (наприклад, з дистанційної на очну). Детальніше.

Запитання та відповіді щодо оцінювання результатів службової діяльності державних службовців

Ділимося добіркою відповідей на найпоширеніші питання щодо оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців. Детальніше.

Стипендії українських студентів

Цього року розмір академічних стипендій українських студентів, які мають успіхи у навчанні, збільшився в середньому у 1,5 рази. Детальніше.

Чи запроваджує законопроєкт № 7662 відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду на конкурсних засадах?

На сьогодні це перший і поки що єдиний законопроєкт, присвячений питанню конкурсного відбору суддів Конституційного Суду України, який внесений до Верховної Ради України та ухвалений у першому читанні. Детальніше.

Читайте також матеріали Ініціативи «Право в умовах війни» в Телеграм-каналі.

17.10.2022