Правові питання тижня: 12 – 18 червня

Правові питання тижня: 12 – 18 червня

Як, перебуваючи за кордоном, дистанційно відмовитися від отримання різних видів соціальної допомоги або житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг?

Роз’яснюємо, у який спосіб громадянин України, який тимчасово перебуває за кордоном, може відмовитися від отримання якоїсь із соціальних допомог, а також від житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива й скрапленого газу. Детальніше.

Вступна кампанія до закладів професійної освіти у 2023 році: терміни та умови 

Терміни вступу до профтехів заклади визначають самостійно. Зазвичай, вступна кампанія триває до 31 серпня, з можливістю додаткового набору на вільні місця до 1 листопада. Для вступу не потрібно складати НМТ чи ЗНО. Детальніше.

Коли варто звертатися до Уповноваженого з прав людини?

Особа може звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, якщо її права та свободи порушено органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їхніми посадовими і службовими особами, а також юридичними та фізичними особами. Детальніше.

Спрощено процедуру отримання ваучера на навчання

З 1 червня 2023 року спрощено процедуру отримання ваучера на навчання. Відтепер ви зможете подати онлайн-заявку на отримання ваучера безпосередньо на порталі Державної служби зайнятості й вона буде опрацьована фахівцями служби зайнятості протягом 3 робочих днів. Детальніше.

Чи можна оформити лікарняний під час так званого «простою»?

Оскільки під час простою відбувається зупинення роботи, у працівника в разі хвороби або травми, тривалість якої співпадає з часом простою, стан тимчасової непрацездатності не настає. Детальніше.

Постраждалі від підтоплення отримають грошову допомогу

Уряд виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 млн 875 тис. гривень для допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву рф Каховської ГЕС. Детальніше.

Читайте також матеріали Ініціативи «Право в умовах війни» в Телеграм-каналі.

19.06.2023