Правові питання тижня: 17 – 23 липня

Правові питання тижня: 17 – 23 липня

Податкове резидентство: як українцям платити податки за кордоном?

Роз’яснюємо, які фактори є ключовими для визначення податкового резидентства, як підтвердити податкове резидентство та чим регулюється питання подвійного оподаткування між країнами. Детальніше.

Електронний рецепт: відповіді на поширені запитання 

Що робити, якщо я не отримав смс-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення? У якій аптеці можна придбати ліки за е-рецептом? Як саме отримати електронний рецепт на ліки дистанційно? Детальніше.

Переобладнання автівок для навчання осіб з інвалідністю: як це працює й де брати дозвіл?

В автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В і ручне керування автівкою. Тому постало актуальне питання про переобладнання транспортних засобів автошкіл для навчання осіб з інвалідністю. Детальніше.

Затверджено порядок встановлення факту безпосередньої участі цивільних осіб у захисті України для надання відповідних статусів

Йдеться про процедуру встановлення факту безпосередньої участі в захисті України цивільних осіб починаючи з 24 лютого 2022 року, які офіційно не були у складі жодної з українських сил безпеки і оборони. Детальніше.

Як зареєструвати дитину, яка народилася за кордоном?

За кордоном державну реєстрацію народження дитини проводять дипломатичні представництва та консульські установи України. Розповідаємо, які кроки передбачає процедура реєстрації та які документи потрібні. Детальніше.

Що таке обов’язковий відсоток платежу при призначенні субсидії та як він визначається?

Розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожної сім’ї індивідуально й залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу. Детальніше.

Читайте також матеріали Ініціативи «Право в умовах війни» в Телеграм-каналі.

24.07.2023